smestaj apartmani cene leto
grcka letovanje 2013     Drustvena mreza za putovanja i zabavu


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bansko smestaj 2014Bansko

Bansko  je grad u Republici Bugarskoj, u jugozapadnom delu zemlje, sedište istoimene opštine Bansko u okviru Blagoevgradske oblasti.

Bansko je poznato kao važno odredište zimskot turizma u Bugarskoj. Razvoju turizma doprinelo je i staro očuvano jezgro Banskog u duhu balkanske narodne arhitekture.

Položaj: Bansko se nalazi u jugozapadnom delu Bugarske. Od prestonice Sofije grad je udaljen 160 km južno, a od oblasnog središta, Blagoevgrada grad je udaljen 40 km jugoistočno.

Reljef: Oblast Banskog se nalazi u oblasti u visokog Pirina, u omanjom kotlini u gornjem toku reke Meste. Sam grad je na preko 900 metara nadmorske visine.

Klima: Zbog znatne nadmorske visine klima u Banskom je oštriji oblik kontinentalne klime sa planinskim uticajima.

Vode: Pored Banskog protiče reka Mesta gornjim delom svog toka. Okolina grada je bogata malim vodotocima.

Po procenama iz 2007. godine Bansko je imalo oko 8.500 stanovnika.

Tražeći pravu alternativu za Alpe, ovde ćete naći staze za sve ukuse: od onih  za početnike do strmih, ponegde gotovo vertikalnih padina, za one koji dobro skijaju. Turisti se odlučuju za Bansko i zato što je ovde najduŽa skijaška sezona u Bugarskoj, od decembra do maja, obilne snežne padavine, postojan snežni pokrivač, kao i zbog kvalitetne ponude hotelskog smeštaja i dobre zabave.

Ponude u regionu

Tematski odmor

Portal DalekoOdPosla.com nudi besplatan pregled ideja za putovanje i najpovoljnije cene smeštaja i drugih usluga u dogovoru sa vlasnicima smestaja, ali ne možemo biti odgovorni za ispravnost cene i usluge koje su nam dostavljene, pa Vas molimo da kontaktirate direktno sa oglašavačima.
Sutomore smestaj - sutomore smestaj, Srebrno jezero - srebrno jezero, Grcka letovanje 2014, Turska letovanje 2014 Crna Gora
facebook izrada web sajtova Sva prava zadržana 2014